Se alla

Liberalerna i Linköping har fastställt listorna till kommun- och regionvalet 2022

Onsdag 1 december 2021

Under gårdagskvällen 30/11 antog ett enhälligt möte Liberalerna i Linköpings listor till kommun- och regionfullmäktige inför valet nästa år.

Åsa Wennergren, idag kommunalråd och gruppledare, kommer att toppa Liberalernas lista i Linköpings kommun.

– Jag är hedrad över att återigen fått medlemmarnas förtroende att få leda Liberalerna i valrörelsen. Vi har en stark lista med många kloka liberaler. Nu tar vi sikte på att gå starkt i valet och vi kommer driva på för en bättre skola, omsorg och för att få fler i arbete, säger Åsa Wennergren (L), kommunalråd och gruppledare.

På andra plats står Johan Thorén, ordförande i Visit Linköping & Co, till vardags utvecklingskonsulent på Östergötlands Fotbollsförbund. På tredje plats står Susanna Kellgren Lundberg, förstelärare och ledamot i Barn- och ungdomsnämnden.

Till förstanamn på regionlistan valdes Monika Broman. Monika har en bakgrund som distriktssköterska och sitter idag som ledamot i regionfullmäktige och hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Jag ser fram emot valrörelsen. Liberalerna har en mycket bra sjukvårdspolitik som jag är övertygad om kan göra skillnad för våra medborgare. En av mina prioriterade frågor är till exempel att medborgarna ska ha rätt till en fast läkare eller vårdkontakt, så att man möter samma person varje gång man besöker vårdcentralen, säger Monika Broman (L)

Tvåa på listan är Nils Babtist, civilingenjörsstudent och ersättare i Kultur- och fritidsnämnden. På tredje plats återfinns Johanna Hedberg som idag arbetar som enhetschef på Försäkringskassan.

Topp tio kommunkandidater:

  1. Åsa Wennergren
  2. Johan Thorén
  3. Susanna Kellgren Lundberg
  4. Daniel Ny
  5. Gunnar Broman
  6. Sofia Norlin
  7. Thomas Bystedt
  8. Anki Åkerbjörk
  9. Andreas Viborg
  10. Monika Broman

Topp fem regionkandidater:

  1. Monika Broman
  2. Nils Babtist
  3. Johanna Hedberg
  4. Anders Selbing
  5. Lena Skaring Thorsén

Från vänster i bild Johan Thorén, Åsa Wennergren, Susanna Kellgren Lundberg, Monika Broman, Nils Babtist