Se alla

Liberalernas listor

Torsdag 19 oktober 2017

Pressmeddelande från Liberalerna i Linköping 2017-10-19

Liberalernas listor fastställda

Under onsdagskvällen fastställde ett enhälligt möte för Liberalerna i Linköping listorna till kommun- och regionfullmäktige inför den kommande mandatperioden. Nomineringsmötet ägde rum i stadshuset under ledning av Rolf Wirtén.

Kommun
Listan till kommunfullmäktige toppas av Åsa Wennergren. Åsa har en bakgrund som lärare och arbetar idag som rektor på Anders Ljungstedts gymnasium. Sedan 2007 sitter Åsa Wennergren i barn- och ungdomsnämnden.

Nummer två på listan till kommunfullmäktige, Gustav Appelberg arbetar som skådespelare och regissör. Gustav Appelberg har suttit som ersättare i kultur och fritidsnämnden sedan 2014 och valdes in som vice ordförande i Linköpings kommunförenings styrelse 2016. Tredje kandidaten på listan är Gunnar Broman, han har sin bakgrund som civilekonom och arbetar nu som konsult. Gunnar Broman sitter i kommunfullmäktige sedan 2006.

Region
Listan till regionfullmäktige toppas av Monika Broman. Monika har en bakgrund som distriktssköterska och gick nyligen i pension. Sedan 1998 sitter Monika Broman i regionfullmäktige.

Nummer två på listan till regionfullmäktige, Johan Thorén har sin bakgrund som civilekonom och arbetar nu som egenföretagare. Johan Thorén har suttit som ersättare i regionfullmäktige sedan 2014 och valdes till vice ordförande i regionfullmäktige 2017. Tredje kandidaten på listan till regionfullmäktige är Evalill Nilsson, hon är utbildad läkare och arbetar nu som forskare. Evalill har suttit som ersättare i regionfullmäktige i perioder sedan 1998, numera sitter hon även i regionstyrelsen.

Riksdag
Vid mötet beslutades också att Liberalerna i Linköping nominerar Daniel Andersson till riksdagen. Sedan 2015 har Daniel Andersson varit kommunalråd i Linköpings kommun. Liberalernas riksdagslista för Östergötland fastställs den 2 december.

Tio översta kommunkandidaterna
1. Åsa Wennergren
2. Gustav Appelberg
3. Gunnar Broman
4. Susanna Kellgren Lundberg
5. Michael Cocozza
6. Jaleh Shaikhani
7. Thomas Bystedt
8. Daniel Ny
9. Layal Chehade
10. Johan Thorén

Fem översta regionkandidaterna
1. Monika Broman
2. Johan Thorén
3. Evalill Nilsson
4. Madeleine Pavlidis
5. Thomas Bystedt