Se alla

Fler upplevelser i Gamla Linköping och innerstaden

Fredag 22 september 2023

När coronapandemin slog till drabbades flera branscher hårt varav besöksnäringen tillhörde kategorin mest drabbade med tuffa restriktioner och näringsförbud. De ekonomiska konsekvenserna märktes tydligt i kommunens evenemangs- och destinationsbolag Visit Linköping & Co och övriga aktörer inom branschen. I det läget när det rådde stor ovisshet om utvecklingen gjordes en tydlig politisk satsning på Kickstart Linköping som syftade till att stödja besöksnäringen kortsiktigt samt även lägga en grund för utveckling när pandemin skulle vara över. Med facit i hand visade sig satsningen komma vid rätt tidpunkt och utfallet från arbetet har bidragit med många positiva värden och effekter för Linköpings kommun.

Nu när pandemin är över har vi istället hamnat i en lågkonjunktur och aktörerna inom bland annat besöksnäring, idrott och kultur är fortsatt i en ekonomiskt ansträngd situation. Linköpings kommun behöver därför fortsätta det framgångsrika arbetet med Kickstart Linköping. Liberalerna ser möjligheten att få ett mer levande Linköping genom en förlängning av Kickstart Linköping. Denna gång med fokus på Linköpings stadskärna och Gamla Linköping.

Mot bakgrund av ett positivt prognostiserande årsresultat ser vi att en fortsättning av Kickstart Linköping för 2023 kan finansieras från kommunstyrelsens resursmedel. Liberalerna vill att uppdraget att genomföra Kickstart Linköping ska ges till Visit Linköping som förra gången genomförde ett bra arbete med att fördela medlen på ett utvecklande sätt för Linköpings attraktivitet.

Liberalerna föreslog därför att Kickstart Linköping genomförs under 2023 med fokus på utveckling av Linköpings stadskärna och Gamla Linköping med fler upplevelser inom idrott, kultur och musik. Tyvärr röstade S+M styret tillsammans med C, V och MP ned förslaget.

Liberalerna ger inte upp utan kommer fortsatta lägga förslag för att göra Linköping till en mer händelserik och attraktiv kommun.