Se alla

Fotbollen kan se fram emot satsningar

Onsdag 17 april 2019

Linköpings kommun har de senaste åren tagit flera initiativ för att skapa bättre förutsättningar för Linköpingsidrotten. Tillgången till bra anläggningar är avgörande för idrottsföreningarnas möjligheter att utveckla sin verksamhet och där utgör fotbollen inget undantag.

Med utvecklingen av Ryd sportcenter, där Wahlbeckshallen finns, skapas bättre förutsättningar för fotbollen. I projektet ingår en Airdome över befintlig konstgräsanläggning vilket ger fotbollsföreningarna en väderskyddad fullstor plan att nyttja året runt. Mycket riktigt försvinner den 9-9 inomhusplan som idag finns i Wahlbeckshallen. Den ersätts med en fullstor konstgräsplan i Skäggetorp. Planen beräknas stå färdig senare i år, innan Wahlbeckshallen byggs om. Det nya sportgolvet som planeras i Wahlbeckshallen får anpassningar för bland annat futsal som är en starkt växande sport inom fotbollsfamiljen.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska även undersöka möjligheten att flytta konstgräsplanen som idag finns i Wahlbeckshallen. I så fall tillskapas ytterligare en yta för fotboll i området.

Utöver satsningarna vid Ryd sportcenter planeras för ytterligare konstgräsplaner vid Djurgården, i Ljungsbro och i Linghem.

Linköpingsidrotten har att se fram emot satsningar på fler konstgräsplaner, fler idrottshallar, ny simhall, satsningar på jämställd idrott och ett förstärkt anläggningsbidrag. Satsningar som skapar bättre förutsättningar, inte minst för fotbollen.

Gustaf Appelberg (L)

ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Linköpings kommun