Se alla

Göran Carlsson L skriver om hur demokratin är hotad av SD och att Liberalerna står upp för liberalt Sverige med ett starkt socialt patos

Måndag 18 juni 2018

Sverige mitt underbara land

Det är med sorg jag läser att SD är det näst största partiet i Sverige. Jag reser mycket utomlands och uttrycker alltid min stolthet över att vara svensk. Vi lever faktiskt i en av de få kvarstående paradis länderna. Men landet håller på att förgiftas. Jag är allvarligt orolig oroligför Sverige för demokratins utdöende i världen. Mörka krafter har tagit över Ryssland, USA, Italien, Polen, Ungern och håller nu på att ta över Sverige. De spelar på främlingsfientlighet.

29% av männen röstar på SD, jag har vetat männen är det svagare könet men jag trodde inte det var så illa. Hur har det kunnat gå så illa i ett av världens rikaste och mest välmående länder. Ska jag börja tvingas skämmas över mitt land? Det är så mycket som är fantastiskt med Sverige. Varför har vi hamnar här? Vi ska vara inkluderande, det är det som byggt Sverige, men självklart ska vi ställa krav. Krav som står i proportion till möjligheterna, alltså höga krav.

MEN vi ska fortsätta att vara inkluderande. Demokratin är farligt ute, i hela världen. Låt oss värna om den, låt inte mörka krafter ta över. SD har lyckats vrida Socialdemokrater och Moderater åt ett håll som åtminstone inte jag trodde var möjligt. Kvar står de enda reella alternativen Liberalerna, Centern och KD som typ 20% av Sverige röstar på. Jag känner att jag är i arg ikväll, men, det kanske behövs. Låt oss stå upp för ett liberalt Sverige med starkt socialt patos. Ett Sverige som är inkluderande, som ger mycket men som också ställer krav. Ett Sverige för frihet, för starka människor men också för svaga. Ett Sverige som tror på människan, oavsett kön, hudfärg, etnicitet, religion.

Göran Carlsson kandidat (L) kommunvalet i Linköping