Se alla

Michael Cocozza (L) om Liberalerna Linköpings socialliberala bostadspolitik jämfört med den socialdemokratiska

Svar till Jan Österlind (S) ordf. Stångåstaden

Tisdag 5 juni 2018

Jan Österlind har svårt att hålla en god ton i debatten. Vi kan sammanfatta debatten med två olika linjer för bostadspolitiken i Linköping, den socialliberala och den socialdemokratiska.

Liberalerna i Linköping står för lägre hyror i nyproduktionen, mer av konkurrens, förköpsrätt för hyresgäster om kommunen säljer bostadshus, att kommunen ska bygga hyreslägenheter inte bostadsrätter samt en strävan att få mer blandade upplåtelseformen i bostadskvarteren och på så sätt motverka segregation. Vi vill även konjunkturanpassa kommunens byggnadsinvesteringar, bygga mer i lågkonjunktur när det råder arbetslöshet.
Jan Österlind och S verkar står för motsatsen, höga hyror i nyproduktionen, ingen förköpsrätt, försäljning av stora sammanhängande hyreshusområden gärna till utländska aktörer, att Stångåstaden även ska ge sig in på att bygga bostadsrätter och blåsa på med dyra byggen i högkonjunktur.

Avslutningsvis inser Jan Österlind att han förlorat debatten i sakfrågan och övergår till personangrepp och misstänkliggöranden. Till skillnad från Jan Österlind har jag 35 års erfarenhet från bygg- och fastighetsmarknaden i kommunen. När man tar ett förtroendeuppdrag är det hårt arbete för det allmänna bästa som gäller. De flesta i Linköping vet att jag kan tänka på annat än min egen snöda vinning. Detta framgår även av denna debatt där jag argumenterar för lägre hyror i nyproduktionen, vilket inte är i enlighet med mina privata intressen.

Michael Cocozza(L)