Se alla

Flitiga liberaler på kommunfullmäktige!

Onsdag 25 oktober 2023

Igår var det kommunfullmäktige med en fullspäckad dagordning. Bland annat debatterades Liberalernas motion om att få ordning på trafiksituationen i Berg. Vi ser positivt på en utbyggnad av Berg men vi är samtidigt oroliga för trafiksituationen då infrastrukturen inte alls hängt med i områdets utveckling.

Vi hade också lämnat in tre interpellationer till sammanträdet som debatterades för fullt. Den första handlade om hur många elever som saknats i skolorna efter sommarlovet då vi vet sedan tidigare att det är en vanlig period för att föra barn och unga utomlands för bland annat att giftas bort eller skickats på uppfostringsresor.

Vad händer med utvecklingen av Gamla Linköping var rubriken på den andre interpellationen från Liberalerna. Vi anser att Gamla Linköping har potential att kunna bli ännu bättre än vad det är idag. Vår inriktning är att få Gamla Linköping att bli en plats dit Linköpingsbor och besökare tar sig till året runt genom att det hålls mer event och konserter i området. Tyvärr delar inte S+M styret vår syn på att Gamla Linköping kan bli en mer sprudlande plats. Fortsättning följer i frågan.

Den tredje och sista interpellationen från oss handlade om Correns granskning av Trygghetskartan och hur vi ska ta oss an trygghetsfrågan i kommunen. Här anser vi att det är viktigt att kommunens tjänster fungerar som utlovat.

Från vänster på bilden syns kommunfullmäktiges ledamöter Åsa Wennergren, Johan Thorén, Susanna Kellgren Lundberg och Bo Daniel Ny.

Detta och mycket mer debatterade liberaler på senaste fullmäktige. Hela debatten går att se i efterhand här: https://play.linkoping.se/media/9rT_2TI9GjROK8qUb712LA/kommunfullmaktige-24-oktober-2023?fbclid=IwAR1Qkg_8k170QpRnf8BDwvn0Ek_zo-pTAmoQHXVKiul_tRD-NDvdi009yM8