Se alla

Vår politik

Möjligheternas Linköping

Liberalismen handlar om att människor ska ha möjlighet att växa. I vårt samhälle ska alla människor ha lika chanser att förverkliga sina drömmar. En människas bakgrund ska betyda mindre, människans förmåga och livsdrömmar ska betyda mer.

Linköping är en kommun som bubblar av idéer. Det är en plats med innovativa, företagsamma och engagerade människor som brinner för att utveckla och förbättra kommunen. Linköping har många styrkor, men mycket kan bli ännu bättre i framtiden.

Det är dina idéer, dina drömmar och din kraft som bygger Linköpings framtid. Det är ditt liv, och du ska kunna ta dig dit du vill – oavsett var du kommer ifrån, och vilka villkor du fick i starten. Varenda Linköpingsbo ska ha möjlighet att bestämma över sitt eget liv, och kunna jobba för att uppfylla sina drömmar. Var du kommer ifrån och var du bor ska inte avgöra hur bra din skola är, om du kan känna dig trygg i vardagen, hur du mår eller om du kan få ett jobb.

Vi anser att politiken ska riva hinder och skapa förutsättningar – inte bestämma hur vi ska leva våra liv. Linköping är i dag en segregerad kommun där ojämlikheten breder ut sig mellan de som har försörjning, trygghet och alla chanser – och de som saknar både hopp och möjligheter. Samtidigt som många Linköpingsbor har fått det bättre, fastnar andra i arbetslöshet, fattigdom och hopplöshet. Några barn får en godnattsaga varje kväll, i andra hem öppnar ingen någonsin en bok. En del föräldrar har dubbla högskoleutbildningar, andra har inte ett jobb att gå till. För att komma åt dessa problem krävs en politik med både hjärta och hjärna.

Liberalerna går till val på att Linköping ska vara möjligheternas kommun för alla. Det är så vi väcker framtidstro. Det är så framtidssagan Linköping fortsätter.

Våra viktigaste frågor

Mer liberal politik

Vår politik på lätt svenska